Tuesday, December 29, 2009

.: Ulasan Separa Penuh Tahun Baru 2010

Esok sudah 1 Januari 2010.Rasa kejap saja dah habis tahun 2009...




2009 untuk aku macam biasa lah.Sama macam tahun sebelumnya.Cuma emosi aku dah stabil akibat tragedi memori hati luka dulu..

Kerja masih sama,ekonomi sama,perut makin naik,rambut gugur....




Tapi yang menariknya tahun 2009 ni aku dapat tengok kawan-kawan aku kahwin dan bertunang.Ude,Alan,Erni,Sonic,Shaqeer..Aku??lagi 5-6 tahun kot.Itupun kalau ada rezeki....

Jodoh??tak tau la macam mana...

Cuma baru-baru ni aku dengar ex aku dah kapel dengan orang lain.Bukan mamat yang dia cakap itu hari.Tak apa la.Mungkin jodoh dia...




Setiap tahun azam pun azam yang sama.kadang-kadang dengar pun naik muak...


Cuma tahun 2010 ni aku harap dapat membalas budi kawan-kawan yang banyak tolong aku.Serius,kalau tak ada kau orang.Memang makin hancur aku ni..

Dan aku harap dapat convert superbike ex5 aku kepada kenderaan 4 tayar berbumbung.Tak kisah lah kereta ke,bas sekolah ke,idak pun van mayat pun boleh gak.Wangi lagi tu.....







Apapun...



Selamat Menyambut Tahun Baru 2010 kepada semua warga blogger dan kawan-kawana aku...











*Tahun ni gua tak celebrate la.Masih kat opis nih.macam cibai...amoi pun kat cameron highland ngn family dia..

Monday, December 28, 2009

.: Lies

Lie to people are easy...


but..


lie to yourself is hard...


Friday, December 25, 2009

.: Kembar Nak Berapa Nak Siam..

Aku try google nak cari blog ni,tiba-tiba keluar yang ni..Mak aihhh,ni sapa tiru sapa ni.Aku pun tak sure...


Aku rasa dia ni kembar aku kot.Mak aku bagi kat parent French...


Ishh....


Mungkin juga...



*kepada incik avid gunner,muke gua sikit lagi macam orlando bloom.saja tak nak tunjuk...

Thursday, December 24, 2009

.:Ini Pun Musim Ke??

Sekarang rata-rata kalau jumpa member lama semua cerita pasal camera,photographer,shooting.Paling cikai pun cerita pasal nak beli lense dekat mana...

Si Jum Kp siap sekolahkan aku pasal camera lagi.Apatcher,speedlite,lense,kutu,ayam masak merah,bla,bla..

Aku pernah gak try pegang d90 si Jum ni.Tapi rasa-rasa aku kureng berbakat la.Kurang kesenian orang kata.Kalau untuk buat masalah dengan nak menghancurkan barang-barang mahal boleh la.Tu yang Sony Ericsson aku masuk dalam besen mandi anak buah aku tu.Macam haram je...


Ermmm...


Mungkin bakat aku untuk jadi model.Sapa tau ye tak?

Friday, December 18, 2009

.: Bored,Boring,Bosan...

> Nafsu untuk berblogger agak menurun...

> Kerja makin banyak.Bonus sudah dapat dan mau habis sudah..

> Banyak projek tergendala...

> Orang kahwin banyak gila.Musim mengawan kot.....

> Orang bertunang pun ramai.Awek yang dulu aku nak usha pun dah tunang.Melepas seh...

> Mak,akak,anak buah,abang ipar,semua demam.Aku??tahun depan baru demam kot.Gua susah sikit nak demam.Nak kata imun kuat pun tak kuat mana...

> Makin merepek-repek masalah yang datang.....



Dah malas nak tulis.Bos dah panggil nak ajak main snooker.Apa jadah main kong-kong.Brani 1 point Rm100 la...

Monday, December 14, 2009

.: My Own Half

Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku
Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua




Anang's Separuh Jiwaku Pergi

Friday, December 4, 2009

.: Kalau Malu Lapar...

"Bro,ikut aku pergi kondangan jom?.kata Vandam kat aku...

"Rumah sapa??..Balas aku..

"Rumah Jemek Jalut....".Vandam balas lagi..

"Tak mau la..Segan..".Aku kata lagi..

"Ko ni..Rumah kawan ko kat KL ko pergi,rumah member-member kat kampung sendiri pun segan ke?.Campur la masyarakat sikit...".Ngomel dia...


"Yela-yela.Moh kite...".aku jawab sambil gosok telinga.Panas skali kata-kata Vandam.Menusuk kalbu....




Jemek Jalut adalah kawan kepada Vandam.Merangkap kawan aku juga pasal aku kenal dia.Seorang polis bantuan yang pandai menebar roti canai...





Sampai kat rumah pengantin aku terus pergi ambil nasi.Macam rasa lapar padahal petang tu makan pizza,amoi belanja....


"Nak banyak ke sikit?.".Tanya cik adik yang cedokkan nasi tu...

"Biasa-biasa dah la...".jawab aku malu-malu kucing...

"Ni kawan Jemek ke?".Lagi sorang awek tanya..

"Iye.Kenapa?.".Balas aku...

"Tak pernah nampak kat sini.Orang mana?.Yang sebelah ni familiar...".kata dia sambil tunjuk Vandam..

"Errr...Saya orang kampung sebelah.....kot...".jawab aku sambil gigit ayam goreng...


"Ha..tu la ko,aku dah cakap.Campur la masyarakat sikit...ni sampai orang kampung pun tak kenal ko.Padahal kerja sini-sini je.."..Vandam start membebel...

"ok-ok....".Jawab aku buat muka lain hal...




Tengah aku dan Vandam bz gelakkan orang si Jemek datang kat kiteorang...




"Qib,awek 3 orang tu kirim salam kat ko la...".Jemek kata kuat-kuat...


"Mak aih,ko ni jangan la cakap kuat-kuat.Semua orang pandang tu.Segan doh..".balas aku tersipu-sipu macam kucing siam terlebih makan...

"Ambik je.rezeki tu...".Vandam tambah..


"Ala bodo,budak skola tingkatan 3 tu baiiii.....kene sebat kang naya je..."..jerit aku.




Si Vandam dah gelak terkekek-kekek.Macam beruang aku tengok.Nasib baik aku gelap,kalau tak nampak aku blushing.Dah la budak-budak tak cukup umur.Kalau awek hot boleh juga aku try...


Mane la tau...



Rezeki....




*Word for the Day [ Edisi Jawa ]

Kondangan - Datang kenduri kahwin

Tuesday, December 1, 2009

.: True Love or True Lust

We can never go home
We no longer have one
I'll help you carry the load
I'll carry you in my arms
The kiss of the snow
The crescent moon above us
Our blood is cold
And we're alone
But I'm alone with you

Help me to carry the fire
We will keep it alight together
Help me to carry the fire
It will light our way forever

...


Editors's No Sound But the Wind.






dah tengok New Moon???

Amacam?..Best??...




Best la sangat.Macam haram gak la...


Maaf la kepada peminat tegar Twilight tapi pada aku movie tu memang tak best.Untuk part aksi boleh la juga tapi part romance dia macam cilaka gak...




Aku??Aku tengok pasal orang ajak.Lagipun aku curious juga pasal apa pompuan minat sangat filem tu.Sampai ada kelab peminat tu baii...


Pada aku dari tengok New Moon lagi best tengok Senario.Atleast tak tertido dalam wayang...


Untuk awek-awek seat belakang yang histeria setiap kali Robert Pattison tunjuk muka tu,sudah-sudah la.Kau orang jerit sampai sawan pun belum tentu si Pattison tu tau...
















*Untuk Amoi..Sori la,bukan jiwa gua la ini movie..lain kali kita tengok movie lain ek....

Wednesday, November 25, 2009

.: Weekend Update..

Update yang makin merepek.Tak best..Otak tengah runsing dan runcing...



Ahad ni mau pergi Muzium Negara dengan amoi.Itu pun kalau tak ada hal lain...Aku rasa last aku pergi Muzium masa zaman sekolah rendah dulu..Sekarang ni aku tak tau best lagi ke tak.Tapi dulu memang happening gila.Mungkin sebab first time dapat tengok benda-benda pelik...


Lepas tu amoi ajak tengk New Moon...Ape kejadahnya aku nak tengok cerita kasih-mengasihi ni....Bukan jiwa gua la beb..


Tapi jawapan dia paling sempoi...Amoi kata sebab aku dah naik kereta dia,kene la ikut program dia.Nak kena tinggal kat muzium ker???


Cesshhhh.....




*entri ni sepatutnya aku post ari khamis.kene tiau dengan bos sampai terlupe...

Sunday, November 22, 2009

.: God Always With Us.....(Edisi EPL)

The Red Devils eat The Toffees..


and..


The Gunners being scrath by The Black Cat..


The Reds almost being sent to The Blue Moon..


But.

Damn...


The Blues have shot the Wolves.....





Maaf,ini memang bukan blog pasal bola.Cuma aku amat gembira Man U menang.HAHAHA...

Friday, November 20, 2009

.: Moga Tuhan Memberkati Kami...

Maaf pasal entri lepas.Agak emo aku rasa...



Hujung minggu ni cuma nak fokus.Harap tuhan memberkati kami....



Manchester United 2 - Everton 0



.: Kalau Kau Hebat,Kenapa Kau Tak Buat??..

Ini memang entri marah...Maaf kalau ada yang terasa...




Tadi aku terbaca wall facebook seorang rakan.Rakan yang hebat.Bukan nak mengutuk atau apatah lagi mencaci kerana beliau memang seorang yang hebat.Bukan hebat apa tapi hebat bercakap dan dalam melontarkan idea..

Tapi tak hebat dalam melaksanakan sesuatu..

Untuk sesuatu perkara,beliau amat suka untuk membidas orang lain.Amat suka membuatkan orang lain nampak lemah.Dan amat suka memaksa orang lain ikut segala idea beliau..





Beliau kata beliau tidak setuju dengan satu program untuk orang-orang miskin yang baru dilaksanakan oleh kerajaan..

Beliau menegaskan orang miskin akan jadi malas kalau diberikan makanan percuma..


"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri yg mengubahnya"...


Tapi adakah semua orang miskin begitu.Beliau kene ingat bukan semua org malas.Mungkin ada yang telah berusaha tapi nasib masih tidak menyebelahi mereka.Seorang pemimpin yang hebat adalah orang yang memikirkan semua benda dari segenap sudut.betul tak?





Kalau nak diikutkan,semua orang nak senang...




kalau tidak takkan lah muda-muda dah kahwin,dah ada kereta.Adakah itu semua duit hasil usaha anda??..

sedangkan ada yang 7-8 tahun simpan duit pun susah nak kahwin...





"semua orang layak jadi senang.. yg penting hati sedia untuk berubah.. ko adalah salah seorangnya... ko rasa ko boleh pakai caldina cam skang ke klu ko xada rasa nak senang?.."...




Adakah semua orang bertuah seperti beliau?Setiap orang ada nasib yang sudah ditentukan oleh Allah.Tawakkal dan usaha yang penting.betul??






Ya..

Mungkin dengan apa yang aku cakap kau akan ingat aku seorang yang negatif+suka bagi alasan+lemah...

Just say what you wanna says...



tapi sebelum kau nak tunjuk hebat kau pikir satu perkara...

kau penah rasa susah ke??



rasa dalam poket tak ada sen langsung..


tak makan sampai 2 hari...


tak ada duit nak isi minyak..


tak ada kenderaan nak bergerak @ pergi kerja..








Please..

Let people what they need.They dont disturb you,didnt they....





entri ini memang ditujukan untuk kau.Memang aku tak sehebat kau.Tapi kalau untuk nak jadi hebat kena berpikiran macam kau.Aku rela untuk jadi tak hebat seperti kebiasaan aku...



peace bro...

moga kau murah rezeki...

Tuesday, November 17, 2009

.: Soalan Cepugangsa 3..

Adakah apabila ayah kita sorang pemimpin masyarakat yang berjaya akan menjadikan kita sepertinya??..

Saturday, November 14, 2009

.: Eagle Without Wings

Jum Kp sekarang dengan Nikon d80..


Cik Alan dah kahwin dan bz dengan kedai makan nya..


Isaaqshaqeer pun macam tu juga.Dan mungkin akan bertunang Disember ni..


Komeng pun dah kerja gaji lima angka....


Jojo dan Sonic makin ligat kerja.Kumpul duit nak kahwin katanya..


Jodat pun dah nak tunang..








Betul-betul tak tau macam mana nak start ubah diri.Nak start thinking as a mature person.Think how to saving money,think how to start believing in myself..

Kawan ada cakap.Kau perlu sayang diri kau dulu.Percaya diri kau.Baru kau boleh buat semua perkara.Yes,maybe it's true but it hard.ok!!..

Hidup aku sekarang betul-betul klise.I have to do sometihing but what???...


Please God...






*this is me except the long hair,the spec and the book....

Wednesday, November 11, 2009

.: Another Heart Called..

She said everything she ever said to me was real...

Just waiting for me for an answer...


but...





i dont know what to say..



Am i scared for another relationship????..





Damn.....

Tuesday, November 10, 2009

.: Got Blues?..(Edisi Gelakkan Diri Sendiri)

Dulu zaman sekolah rendah aku memang suka biru.Dalam sukan pun dapat rumah biru.Bagi aku biru memang power.Masa itu,birulah segalanya...


Tapi,itu dulu...



Sekarang aku suka merah...

Contohnya Red Devils Manchester United..



Tak pernah dengar???



Alaa...

Yang kalah 1-0 dengan The Blues malam kelmarin..








p/s : cib*i,asyik kalah je..macam ni aku nak sokong Hull pulak la.Cambest pulak...

Monday, November 9, 2009

.: Ini Confirm Bukan Salah Mak Mengandung...

Minggu lepas..

"Jom pergi Pyramid,i nak beli jeans la..".aku kata..

"Ok,alang-alang kita pergi makan kek skali ok tak.Teringin la..".balas Amoi sambil terseyum..

Jalan punya jalan sampai la dekat ROMP...

"Jeans ni macam best je kan?.".

"Lawa,tapi ada saiz ker.".Balas Amoi dengan nada sinis..
.

Tapi akhirnya dengan kesabaran aku dapat juga beli jeans tu.Itupun sebab salesgirl tu kata jeans akan mengembang lepas dibasuh...Saiz???..XXXL tau.Gila terkejut pasal kedai tu tak guna nombor...




Sabtu lepas..

"Aku rasa kalau kau pakai ala-ala indie confirm stylo seh.".Jum KP kata..

"Aku rasa-rasa macam tu gak..."..


So dengan gaya-gaya indie kiteorang pun pergi ke Uptown Shah Alam.Kawan si Jum KP ni kata sana banyak baju-baju macam tu..

Jalan punya jalan nampak satu jaket ni.Aku try pakai.Si kawan Jum Kp ni ntah apa nama dia kata jaket tu memang mari.Gila stylo kata dia...

"Ok,cun.Aku rembat yang ni lah.".Aku kata dekat brader tu.Nampak dah macam Jason Mraz pun ada sebab dia pakai topi sama macam dalam video I'm Yours tu.....



Malam tadi..


"Rasa-rasa pakai macamni ok tak.".kata aku sambil MMS gambar melaram baju+seluar+jaket baru kat Amoi..

"Dah ok ni.Nampak macam My Chemical Romance pun ada...".dia kata...

"Cett,apa barang.Macam Tomok la.".Aku kata..



15 minit yang lepas..

"Bang,sok pergi ramai-ramai ker?".Aku tanya abang Azhar Kamaludin..

"pergi mana?".Dia tanya balik..

"Dinner..".Aku kata..

"Paleotak hang.Dinner 11 Disember la..".die wat muka pelik..

"OWh..saja tanya.Tau dah..".Kata aku sambil kunyah tempe sambal..




Cilaka.....

Macam mana boleh salah tarikh ni.Patut aku cakap kat kawan-kawan semua pelik pasal dinner hari Rabu,selalu kan hujung minggu..

Ciss,macam mana aku nak berdepan dengan budak-budaknya nih.Confirm enampuluhtahun punya gelak dieorang bagi...


Damn betul la...

Tuesday, November 3, 2009

.: She Is My Bestfriend..

Mary is my best friend
She makes me my tea
She let's me stay around her place
When there's nowhere else to be
There's nothing in her bedroom
Just a bed and a TV
And it's okay if I'm in her way
I just sit and drink my tea

I'm so lonely
I ain't done much lately
When you come looking
You'll find me sleeping soundly
Mary

Mary keeps me smiling
Even when I'm down
She let's me stay around her place
When there's no-one else around

There's nothing in her bedroom
Just a bed and a TV
And it's okay if I'm in her way
I just sit and drink my tea

I'm so lazy
I ain't done much lately
When you come looking
You'll find me sleeping soundly

And when she comes around
She says I always look so down
And yeah, she's always right
She makes me feel alright

I'm so lazy,
I ain't done much lately
When you come looking
You'll find me sleeping soundly
Mary



Taken form The Subways's Mary

Monday, November 2, 2009

.: Fulham Heroku...(Edisi Provokasi Peminat The Red)

Hujung minggu yang lepas baru aku sedar yang wujudnya kelab Fulham dalam EPL.Bukan sebab ada Booby Zamora.Bukan sebab dia guna Reebok Stadium dan bukan sebab ownernya Mohamed Al-Fayed tu...

Tapi sebab....


Fulham 3,Liverpool 1...


Hahahaha......




pepe reina terpinga-pinga cari bola tak jumpe

Friday, October 30, 2009

.: Koman dan Konkure

Miggu ni ramai pula budak-budak yang nak kondem aku.Tak paham betul la.Dari fizikal sampai hobi aku pun korang nak argue kan??.macam shilaka...

Semalam si Komeng gelakkan aku pasal aku still lagi main game RA2 Command&Conquerer.Siot betul la.Rasa macam nak bakar saja motor LC baru dia tu...

Hari tu pula Kecik gelakkan pasal lambang kekayaan aku.(perut la tu..).Aku tengok dia comel je.Rasa macam nak picit-picit.Jum KP dah api-apikan aku..Nasib baik aku ni tak sukakan keganasan.Kalu tak dah lumat dia dah....


Aku memang kadang-kadang tak ambil port sangat tapi kalau semua benda kau nak bising panas hati juga la kan...




ermmmm..



kadang kadang aku jeles dengan Ijat...

.: Am I??


Adakah sinikal tidak perlu dalam hidup?

Adakah perlu sentiasa serius dalam hidup?







Adakah aku seorang yang sinikal?

Ya...180%.


kerna itu adalah aku dalam kehidupan ini.Mungkin aku akan jadi seorang yang serius pada hayat akan datang...

Mungkin...

Thursday, October 29, 2009

.: Binatang Punye Binatang..

Bodoh punya anjing.Kalau ye pun kau nak bawak lari,bawak la dua-dua.Tak lah sakit hati.ini di tinggalkan sebelah....

Dah 2 kali dah.Aku dapat memang aku rembat anjing tu...

Sebab inilah aku tak suka kat binatang,Sama macam kes lepas

Monday, October 26, 2009

.: Super Sundal...Opss,Sunday..

Cess...

Hati masih panas.Cilaka.Macam mana boleh kalah ni....





Tak apa..

Perjalanan masih jauh.Harap macam season lepas.Kalah dengan "mereka-mereka" tapi dapat EPL Championship..




Tapi,apa-apa pun.Movie Mendung..Ada Kemungkinan Bebola Daging memang best.Lawak macam sial...

Friday, October 23, 2009

.: Sometime Cat Steven cross the road also..~



"Wei,movie ni mane ade tayangan kul 2.30.."..

"Eh,ade la.Aku tgk kat paper Kosmo tadi..".



"Mane ade..."..

"Ade la..."..



"Tu untuk panggung lain kot.."..

"ermm.ye kot...."..



"eh-eh,jap...Pandorum dengan Papadom lain movie ker??."...

"Ha!!!!...k*mak lu...Lain la bongok.Lu tak blaja bahasa Inggeris ker!!!"..




*notakakikuku : Lain kali kalau nak mintak rakan anda membeli tiket wayang anda,suruhlah yang celik minda.Bukan yang butatulikayu..Ada paham!!!...

.: Two Is Better Than One...I Think..

You dedicated Colbie Caillat's Falling For You to me.You said the lyric just match our 'situation'..



And....




this is my answer...



Tuesday, October 20, 2009

.: Uncertain Feeling Or Maybe We're Meant To Be Friend Forever..~

Me and her...

Having a conflict.Of our heart and feeling...



She said she is confuse...


I think,me either....

Wednesday, October 14, 2009

.: My Playlist Are So Gloomy,So She Had To Turn Off My Handphone...~

Three Day Grace - I Hate Everything About You
Secondhand Serenade - Like A Knife
With Broken Wings - A Beautiful Tragedy
Funeral To A Friend - Roses For The Dead
Silverstein - My Heroine
Oh Chentaku - Ricochet And The Takeover
Mayday Parade - Miserable At Best
Christina Aguilera - Hurt
Incubus - Love Hurt
Yuna - Cinta Sempurna
The Redjumpsuit Apparatus - Your Guardian Angels
The All-American Reject - One More Sad Song















"hei,why everything in your playlist seem so sad and gloomy..Cheer up 'sayang'.".my friend said when she 'google' my handphone..

"Nope la...That's just my song.My life's songs.Why?.".i said...

"Owh..Ok.Just want you to know.Everything we hear will become our strengh and determine our mood a whole day....".She said again..

"I know that..."...









***






You know..For me every songs in my playlist has their own story...

Love,happy,sad,broken,and broken again...heehhe...

malay lovesongs??not really into it.not because their not good enough.Just that i'm not to often listen to them..

Friday, October 9, 2009

.: Soalan Cepugangsa 2..

Lelaki jenis apa yang simpan lagu techno@disko Thailand dalam handphone lepas tu pasang kuat-kuat dalam snooker(bunyi bass dia macam haram)sambil main lucky ball?

Thursday, October 8, 2009

.: Malam Bujang Muda Mudi 1

Semalam pergi sanuk bersama Jum KP dan cik Alan Curbishley.On the way dalam kereta ternampak gerai burger,tapi mamat India yang niaga..


"Wei,kalau orang keling masak burger.Rasa apa ek?.aku tanya cik Alan Curbishley..

"Entah..rasa keling la kot..".dia jawab..

Jum KP dah start gelak...

"Apsal?.".Cik Alan Curbishley sound balik..

"Hahaha..bongok...Keling masak burger,rasa burger la..".aku gelak...

"Racist gila babi la ko ni..."...




"Cis,macam sial..".Cik ALan kata...







*Maaf kalau ada yang tersinggung atas perggunaan bahasa.Tapi,ape aku kesah!!!

.: Will You??












Mungkin....




Ya..




Mungkin satu hari nanti....

Wednesday, October 7, 2009

Tuesday, October 6, 2009

.: How Useless Am I...

Apa perasaan kau bila kawan rapat kau sendiri kata hidup kau macam tak ada hala tuju.Tak nampak apa pun....







Ya...


Memang aku ni jenis yang tak ambil port sangat benda-benda yang yang member cakap.Tapi kene lah berpada...



Ya..

Mungkin hidup aku memang tak ada hala tuju.So what??...atleast kau sebagai kawan tolong tunjuk atau nasihat.Bukan makin perlekehkan aku...








Pernah tak kau terfikir yang..



Mungkin...

Aku cuma ingin begini.Hidup yg klise....

Mungkin...

Tak semua orang bernasib baik macam kau...





Jika ada peluang,kau nak try tukar tempat kau dengan aku tak??

Sunday, October 4, 2009

.: Soalan Cepugangsa 1..

Apakah yang membuatkan seseorang itu gembira dalam hidupnya?



Duit...

Keluarga..

Pasangan hidup...

atau

diri dia sendiri...

Friday, October 2, 2009

.: Lu Pikir La Sendiri...

C*l*k*...





Lu ingat gua sampah atas jalan ker.Pandang sebelah mata je...Tau la gua cuma ada motor cagiva mito ex5.Lu ingat kereta lu dah kuat sangat.Kereta lu besi,dalam tangan gua pun ada besi juga tau...

Lu ingat lu main belok tak bagi signal,lu dah samseng??kalau gua melekat kat cermin tu baru lu tau.Kita tengok sapa yang lagi samseng...


Lu ingat kat cermin lu ada sticker P#k*d*,lu dah terer...Lu makan nasi.Gua pun makan nasi.Kita tengok siapa makan lagi banyak.Ada berani??





C*l*k*...



Lu tunggu gua kaya.Pastu gua nak beli Pajero.Siap lu gua sondol...



Lepas tu...


Lu pikir la sendiri....




*Entri ini ditujukan khas buat pemandu kereta.Harap maaf kalau ada yang terasa...

Wednesday, September 30, 2009

.: Warkah Cinta Seorang Rocker

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..



Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?



Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket
konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain. Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!



Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!



Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!



Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!



Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!



Yang Benar,



Gua











*Ini bukan gua yang tulis.Sumpah...Gua dapat dari email kerja gua.Ntah siapa yang forward....

Tuesday, September 29, 2009

.: it's hard when she's found a new whole and you're still broken.






the danger of a broken heart is not the pain.
not the tears, or anger.
not the ache, not the loneliness,
not the quiet, the empty seat, the bed now much too big.

the danger of a broken heart is what we have to repair it with.
mistrust, hopelessness, faux comfort.
independence.
the oaths we take. what we swear to ourselves.
the danger is self-reliance.

the danger is that these stitches in our heart don't fall out.
that they are there to stay.
because they must.

the danger is that we know it isn't about love anymore.
and,
it isn't about how perfect we are in our world.
it's about how perfect we are in theirs.

the danger is that two became one.
and a half of one...
well.

half is not whole.

but now we must make it so.




*taken from here

Sunday, September 27, 2009

.: Berita Terkini Selepas Raya..~

Berat badan incik NaqibMiller sekarang adalah 88 kg.Satu pencapaian yang memberangsangkan memandangkan pada bulan Ramadan berat beliau hanyalah 84 kg....


Bila ditanya siapakah yang menyumbang kepada pencapaian ini,beliau menjawab..

"Terima kasih kepada Cik Lemang,Tuan Nasi Himpit,Encik Rendang dan rakan-rakan beliau En.Almond London,En.Kek Batik,Cik Cornflake Madu,En.Baulu dan ramai lagi.Tak lupa juga kepada Tuan Carl's Jr dan Puan McDonald kerana jasa mereka...

"Jasa mereka amat saya hargai.".tambah beliau..





Entri ini ditulis selepas didapati begitu ramai yang bertanya dan mengomen tentang berat badan incik Naqibmiller..

Wednesday, September 23, 2009

.: Ciss......

Sebab ni la aku malas nak beli mercun.Macam cilaka.Rugi duit aku saja...


Friday, September 18, 2009

.: Dum Dum Dum,Bunyi Mercun...!~

Esok dah cuti.Esok juga tarikh melihat anak bulan...


Semua berharap raya jatuh pada Ahad.Aku pula harap raya hari Isnin.Hehehe...Biar pening sikit orang-orang tv nak mengejas rancangan tv tu...

Apapun..


Selamat Hari Raya AidilFitri kepada semua warga Blogger semua..

Minta ampun dan maaf kalau ada terasa...

Jemputlah datang ke rumah..Kalau yang tahu la.....


ok...Adios amigos..

Tuesday, September 15, 2009

.: Miss Him So Much...





Jarang sekali aku terasa bila tengok atau baca sesuatu.Tapi semalam bila tengok iklan ni,rasa macam nak menangis walaupun iklan ni lama ditayangkan..


Ya,aku ni bukan nya hati batu sangat.Ada juga perkara-perkara yang sensitif..



Dah masuk tahun kelapan aku beraya tanpa ayah.Tapi tahun ni rasanya paling syahdu.lagi-lagi bila tengok mak aku beriya-iya mengemas rumah.Tukar langsir,tukar itu,tukar ini.Dia kata nak beraya lebih sikit tahun ni..Sampaikan kawan-kawan aku yang datang rumah cakap macam nak sambut menantu.Meriah...



Cuma...



Aku berharap sangat ayah aku dapat melihat semua itu.Cucu-cucunya yang semakin membesar.Anak-anak dan isterinya berkumpul,beraya bersama...


Indah rasanya...








**















Abah,ajib rindu abah...

Ajib rindu suara abah....

Sunday, September 13, 2009

.: Harapan Ramadan





Bukan pasal lagu Man Bai & Rahan.Cuma aku berharap semua kawan-kawan sama-sama berdoa dengan aku...



Harap gaji masuk sebelum raya.Poket dah kosong ni...

Weii,dah nak raya nih.Agak-agak laaaaa.....




* ayat ditujukan buat AD dept.Diharap dapat mendengar keluh kesah pekerja macam gua ni...

Friday, September 11, 2009

.: Tolong kami.Please...

It is better to lose your pride with someone you love rather than to lose that someone you love with your useless pride~


ayat dicuri dari sini...

Sesiapa yang terer English ni boleh tolong terjemahkan tak??

.: Macam L*han*t..~

Korang macam sial kan.Aku gemuk korang bising.Makcik korang gemuk tak ada pulak korang nak bising...

Yang gemuk aku.Bukan korang...Karang kalau korang jadi gemuk.Siap la..60 tahun punye gelak aku bagi kat korang...

Macam p*kim*k...




Nasib baik la aku puasa hari ni...

Tuesday, September 8, 2009

.: Kalau Anda Bosan Jangan Baca Ini.Kemungkinan Mengantuk Amat tinggi..!

Semalam kami pergi menjolok lagi.Dan diikuti dengan aktiviti mencari pelincir dan melepak sehingga sahur...





**





Seorang rakan aku berkata yang hidup beliau penuh dengan jalan mati.Kerja saling berganti walaupun pada mulanya kerja itu ok katanya..Sekarang dia sedang mengikuti kursus PNB(agaknya la.Aku tak tau eja..)untuk berbisnes.Dan sekarang pun dia merasa takut untuk buat bisnes.Takut tak jadi katanya..

Aku memang agak simpati dengan dia.Diploma ada,sijil komputer tu ada,ini ada,Cuma luck saja yang kurang sikit.Dengan plan masa depannya yang masih banyak yang tertangguh,dia jadi sedikit tertekan....

Kahwin,kereta,rumah....tipikal lelaki bujang masa sekarang..

Aku sebagai kawan cuma berharap dia akan dapat mencapai kejayaan...




**





Masa depan...

Satu perkara yang jarang sekali aku fikirkan.Kecuali bila bersama rakan-rakan..Aku pun tak tahu kenapa.Yang aku tahu aku cuma nak hidup dalam masa sekarang.Bukan semalam,bukan esok..

Tapi,itu membuatkan aku agak lemah dan kurang daya saing(memetik kata-kata bos aku..).Aku ada cuba untuk memikirkan masa depan dan membuat plan2 tertentu,Dan macam biasa.Ia akan berakhir samaada dengan tragedi atau kekecewaaan...




"What's the deal with my brain?
Why am I so obviously insane?
In a perfect situation
I let love down the drain.
There's the pitch, slow and straight.
All I have to do is swing
and I'm a hero, but I'm a zero."

Perfect Situation - Weezer

.: Jadi,Inilah Penamatnya..

So I drew a goodnight kiss,
I said it was all for you
Held your face in time
but the miracles came crashing down
But it was too late; the killers came
with knives and dressed all in blue
As they suck me in
I take your hand, well, isn't this romantic?
He's learned a lot from watching you and I (lovely)
Just wish these dreams would follow through
Don't ever be afraid, 'cause I'm never letting go
of your face since I knew there would be...
Blood spilling from your cut,
the ropes enwrapped you in love
Memories feed this disease
and I hate it..
But it was too late, the killers home
and knows you well I assume
As my luck grows thin I take your hand
Well, isn't this romantic?
He's learned a lot from watching you and I (lovely)
Just wish I already knew
Don't ever be afraid, 'cause I'm never letting go
of your face since I knew there would be blood.
Take these words I say, "Will you marry me?" to your grave
I knew you were the one.
This blood is love
You, me, I do, let's float away and die
You, me, I do, let's float away and die
He's learned a lot from watching you and I (lovely)
Tell the preacher to give our last goodbye
Don't ever be afraid, 'cause I'm never letting go
of your face since I knew there would be blood.
Take these words I say, "Will you marry me?" to your grave
I knew you were the one,
the one, the one!
I knew there would be blood..






*Taken from I Am Ghost's So,I Guess This Is Goodbye....

Thursday, September 3, 2009

.: Setan & Bulan Pose..(Edisi Ibadah Di Bulan Mulia)

"Semalam kau pergi tarawikh tak?..".Tanya seorang kawan aku..

"Tak..Transport tak ada la..".aku jawab..

"Ala,tu bukan alasan.Dulu orang pergi tarawikh jalan kaki tau.Berpuluh kilometer.Pahala pun dapat banyak..."..dia kata lagi..

"Ermm...betul gak....Eh,kau dah berapa kali pergi tarawikh??.".Aku tanya dia...

"Kau jangan la sibuk nak tau.Itu urusan aku dengan Tuhan..".Dia selamba jawab sambil makan roti canai banjir...




Macam sial la kau ni.Aku jerit dekat dia sambil terajang tiang....

Saturday, August 29, 2009

.: Setan & Bulan Pose..(Edisi Marah)

Hari ni kena kerja lagi.Tak dapat tengok Ben10...


Masuk kerja pukul 8.30.Hening je opis ni memandang cuma aku dan sorang budak planning.Tengok kat luar budak-budak indon storekeeper berjoget macam setan.Ciss,tak puasa ke apa korang ni...


"Hoi,korang ni dah tak ada kerja ke??Bising la...".Aku sound diaorang..

"Eh,abang marah-marah ni tak puasa ka?.Sabar la bang..".Selamba dia sound aku balik....




Dengan hati yang panas aku masuk opis.Dalam opis aircond ni jadi sejuk tahap Khatulistiwa pula tiba-tiba.Apalagi,aku buat kerja pun jadi macam beruang lapar tak dapat ikan salmon 8 hari.Mengantuk pula tu..

Tiba-tiba aku terlena...

Arghhh..ini tak boleh jadi.Kena cari hiburan ni.Aku keluar balik cari budak-budak indon tadi.Dapat gelak-gelak kejap ok la...

Aku terbau sesuatu.Macam familiar...Risik punye risik aku nampak budak-budak ni macam menyorok-nyorok...


"Hoi...".Aku menjerit...

"Hai bang..".Selamba kodok je dia jawab..

"Korang makan megi ye...Kan bulan puasa ni." aku sound dengan nada ustaz sekolah rendah..

"Relax la bang.jangan marah-marah.Bulan puasa ni tak elok marah-marah..".Diaorang bersuara....

"Abih bulan puasa elok nya makan la ye...".aku balas sambil aku blah dari situ.Tak boleh tahan.Kang dengan aku skali hanyut...




Marah betul aku.Dah la makan tak ajak.Opss,bukan.Dah la makan time bulan puasa.Nak sound orang pulak tu...Ciss...

Tuesday, August 25, 2009

.: Hope..~







Itulah harapan aku setiap kali Ramadhan...

Cuma aku harap tahun ini akan terlaksanan semuanya.InsyaAllah...

Friday, August 21, 2009

.: Setan & Bulan Pose..(Edisi Pelupe)

Pagi tadi aku lewat masuk office.Kena kerja hari ini...


Memang biasa bangun lambat kalau hari sabtu memandangkan aku bangun awal pun sebab nak tengok BEN 10.(apsal??best apa kartun tu..)



Sampai-sampai saja Kak Z pandang aku..

"Kau puasa tak?.."

"Eh,apa akak ni.Saya puasa la.."jawab aku dengan konfiden...



Lepas 15 minit buat kerja aku jadi lain macam.Rasa macam tak selesa saja.Aku fikir apa yang aku belum buat lagi arini....




Tiba-tiba Kak Z sound aku..



"Hoi,kau puasa tak sebenarnya ni?.."


"Eh...".Aku tersentak.Tergamam sekejap.Otak aku mula berpusing ligat....

"Ala,saya pegang je cawan ni.Bukan nak pergi buat air pun...".Kata aku sambil buat muka selamba tahap dewa..


"Eleh,kau lupa kan harini puasa...".Kak Z mengejek...


"Bukan saya ni.Ni mesti setan punya kerja......".jawab aku sambil buat muka lain hal dekat Kak Z...






Sialan.Macam mana boleh lupa ni....

Eh,lupa.Puasa mana boleh mencarut...

.: Setan & Bulan Pose..(Edisi Gila Bola)








Cabaran tahun ini adalah untuk Tarawikh penuh sambil tidak ketinggalan live EPL kat mamak....

Dengan restu bonda dan galakan rakan-rakan.Aku percaya aku boleh...

Tuesday, August 18, 2009

.: Untuk Kau,Perempuan Hebat...

"Apa cerita kau dan dia?.."

"dah tak ada apa dah.kitaorang dah putus.I dumped him you know.."









Mesti kau bangga bila kawan kawan dan "lelaki yang baru kau kenal itu" kau tanya apa status kau dan aku.Dan kau jawab kita dah tak ada apa-apa.Menariknya,ayat "dumped " itu ditujukan untuk aku.Seorang lelaki.Lelaki yang ditakdirkan mempunyai ego...



Perempuan...

Aku berharap kau hidup bahagia.Kerana bagi aku,you don't deserve anyone.Even the one kau kata kawan baru kau...

Perempuan...

Segala penipuan kau,segala kata kata kau.Aku telan ia sebagai dadah.Enak dan mengkhayalkan.Tanpa aku tahu ia akan memudaratkan diri dan jiwa aku......

Perempuan...

Kau memang hebat.Segala percaturan kau,kau susun dengan teliti.Sampaikan aku tak tahu bila kau keluar bermadu kasih dengan si dia.Dan kau kata itu adalah memori manis kau dan dia....Damn!!!!

Perempuan...

kau mainkan kesetiaan itu bagaikan ia cuma serangkap ayat diatas kertas.Kau bakar ia dengan api....









**







Ya,orang kata lepaskan lah ia jika kita sayang padanya.Itu,adalah kata orang.Bukan aku..

Cuma aku harap kau dan dia akan bahagia...

Kau ada aku,tapi kau mahukan dia.Dan dia ada perempuannya,tapi dia mahukan kau.Kamu berdua adalah sama.Dan mungkin adalah takdir untuk kamu berdua..


Aku,cuma berharap satu hari nanti kau akan terfikir...


"Damn,i wish i never broke up with him.."..



Dan..


Pada waktu itu segala kata kau akan jadi ingauan hidup kau sendiri...












**



Entri ini adalah untuk mengenang setahun selepas semua ini berlaku..

Dan aku pun dah move on...




Selamat berpuasa semua...

Friday, August 14, 2009

.: Heaven..

"Aku adalah pengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat kerja syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku..."



*dipetik dari blog Allahyarham Ustaz Asri,penyanyi kumpulan Rabbani yang meninggal dunia ketika diatas pentas..Al-Fatihah.Semoga roh beliah dirahmati dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.


Aminn....

.: Cheers Untuk Kehidupan...

Sambungan dari entri yang lepas....







**




Kelmarin aku terjumpa seorang kawan masa kecil aku di majlis pengebumian ayah seorang rakan aku...

"Kau buat apa sekarang".Aku tanya dia..

"Aku jadi mat rempit sekarang ni.Tapi yang halal la..."

"Halal???".

"Aku masuk Cup Prix sekarang ni.Under personal team.."

"Gila ko??macam mana dengan kos?."

"Ada company support.dekat Johor.Ermm...Ko buat apa sekarang ni?."Dia tanya aku..

"Aku jadi driver lori tanah merah.Kerja lain boring.Kerja ni boleh main kejar-kejar dengan JPJ.."..


Dia tersenyum.Mungkin faham yang aku malas berbicara tentang kerja aku...






**


Balik dari majlis tu aku termenung.Berfikir....





Ermm...


Aku rasa aku nak jual ayam percik la.Ramadhan dah dekat ni..

Thursday, August 13, 2009

.: Entri Kosong 7

Wait, I'm wrong
Should have done better than this
Please, I'll be strong
I'm finding it hard to resist
So show me what I'm looking for

Save me, I'm lost
Oh lord, I've been waiting for you
I'll pay any cost
Save me from being confused
Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for…oh lord

Don't let go
I've wanted this far too long
Mistakes become regrets
I've learned to love abuse
Please show me what I'm looking for

Save me, I'm lost
Oh lord, I've been waiting for you
I'll pay any cost
Save me from being confused
Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for…oh lord

Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for

Save me, I'm lost
Oh lord, I've been waiting for you
I'll pay any cost
Just save me from being confused
Wait, I'm wrong
I can't do better than this
I'll pay any cost
Save me from being confused
Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for…


oh lord.....



*From Carolina Liar's Show me What I'm Looking For....

Tuesday, August 11, 2009

.: Me or Me....Also With Me...

Tajuk yang tiada kena mengena.Entri ini sambungan untuk yang lepas...


Aku dapat 2 Screamer.Keduanya kata itu adalah hint untuk aku.Tapi untuk itu aku yang kena luahkan perasaan dulu.Tapi segan deh.Dah lama tak buat kerja-kerja macam tu....



ok..



What if....

1.Lepas luahkan perasaan rupanya dia saja buat statement.And she has no feeling for me...Confirm lepas tu awkward gila...

2.My mom does't like her??

3.Aku tetap dengan perangai aku.Perangai yang menyebabkab aku kena dump dulu....

4.Aku cuma suka dia sebab aku boring tak ada pasangan.(mungkin gak kan...)

5.Ataupun aku dah kecewa tahap gaban sampai malas nak bercinta balik....





Apapun aku enjoy kawan dengan dia.Maybe we are meant to be friend forever...

Sunday, August 9, 2009

.: Me or Me..again...

"i'm single you know.."

"I like you..."

"I love hanging out with you.."

"My family don't mind go out with you.."






If that was a hint to tell me that you wants me,i'm afraid you got to tell me to my face..

Maybe i was just an idiot or "lurus bendul".Or just a man that have a scar on his heart but i just blinded.Blinded from the thing called love...


But if that just an statement...it is an honour being friend with you...

Sunday, August 2, 2009

.: Reaksi Kimia Yang Menakjubkan..~

2 potong kek Secret Recipe + 1 Double Cheeseburger + 1 Medium Coke + 1 Sundae coklat + 1 pinggan penuh nasi + 2 potong ikan keli masak lemak + 1 potong ayam masak merah + sedikit serunding = 2 kali masuk tandas dalam masa 1 jam....

Cool....

Friday, July 31, 2009

.: Always & Never

The drugs begin to peak
A smile of joy arrives in me
But sedation changes to panic and nausea
And breath starts to shorten
And heartbeats pound softer
You won't try to save me!
You just want to hurt me and leave me desperate!

You taught my heart, a sense I never knew I had.
I can forget, the times that I was
Lost and depressed from the awful truth
How do you do it?
You're my heroine!



*taken from Silverstein's My Heroine..

Wednesday, July 29, 2009

.: Yang di-tunggu telah tiba....





Filem yang ditunggu-tunggu untuk minggu ini.Ayuh!...


p/s : sori la bro,wa pergi dengan wa punya amoi la.lu jeles ka...apa wa kesah.hahaha....

Tuesday, July 28, 2009

.: Kebetulan Yg Betul..ke???

Semalam seorang kawan aku sms aku..Dia tanya aku sihat atau tak.Aku cakap la aku ok saja.Dan pagi ni seorang lagi kawan aku sms benda yg sama.Dia kata dia mimpi jumpa aku dan aku kata aku sihat.Takut ada apa yang berlaku,dia terus sms aku.

Ermmm.Ramai juga yang rindu gua rupanya.Hahaha.Wa ingat tak ada langsung....


Eh,tapi selalunya realiti akan jadi sebaliknya kan??

Monday, July 27, 2009

.: Man Enough???..yessss.For Sure....

.: Semasa sedang menggigil cover ensem.....



.:Sebelum itu...

Sunday, July 26, 2009

.: Man Enough???..yessss....

Untuk pertama kali dalam beberapa tahun ini.Peluh jantan aku keluar...Ya,selain dari pergi merempit + langgar roadblock zaman jahiliah dulu,curi durian,pergi jual barang haram jadah tu...

2-3 helai tisu aku prepare tapi akhirnya bukan untuk lap pengantin,tapi untuk lap muka aku sendiri...

Menggigil kepala lutut.(Padahal pengantin relax saja.Hahaha...)


Orang kata sapa-sapa yang jadi pengapit besar kemungkinan akan kahwin lepas tu.Ermm...Mungkin juga la.Itupun kalau mak aku nak pinangkan Nora Danish untuk aku...

Monday, July 20, 2009

.: Entri Kosong 6

Menghabiskan masa dan bateri DSLR Nikon milik incik Hi-Ro....
















Kebanyakan gambar adalah lakonan semata-mata.Untuk tujuan photografi....

.: Oh Monday...

Damn..

Aku benci environment hari Isnin.Tak ada semangat langsung nak buat keje.Kerja makin lama makin berlambak.Cish,nasib baik ini opis bukan bapak wa yang punya.Kalau tak dah lama wa bakar ini kertas-kertas...



p/s : Bile kasut aku mau sampai ni mat.tak sabo nak pakai nih..

Friday, July 17, 2009

Untuk Kawan-Kawan Yang Menawan..~

Ceh.Mentang-mentang yang bagi komen awek.Laju saja balasnya(Ayat untuk diri sendiri...hehehe..)


.: Untuk Luna
Jika kamu nak kenal pipiyapong,sila click sini....

.: Untuk Luna Abdullah
Aku pun terkejut.Sungguh zalim aku ni sebagai seorang boyfriend kan??..





**






Semalam kawan aku kata kat Sunway Pyramid ada sale.Jeans lawa-lawa....Damn!..tengah kering ni mat...

Esok ada kenduri rumah atuk.Kena balik kampung...Ermmmm,lupa pulak bila last aku balik kampung...

Wednesday, July 15, 2009

.: Entri Kecewa Ala-Ala Pipiyapong

Wa kapel dengan dia sudah hampir 5 tahun tapi wa tak pernah tau dia ada Friendster.Gila apa ni mat....

Memang patut la dia mintak break ngan wa...

Tuesday, July 14, 2009

Adoi..Sakit Kepala

What Is Diclofenac Potassium?

Diclofenac potassium (Cataflam®) is part of a class of drugs called nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs). Diclofenac potassium is used to reduce pain, inflammation, swelling, and/or stiffness caused by several conditions.


Diclofenac Potassium Uses

Diclofenac potassium has been licensed for the following uses:

Pain relief. Diclofenac potassium relieves pain caused by straining a muscle
or inflammation in a tendon (tendonitis) or bursa (bursitis), as well as pain
following a medical procedure.

Relief of osteoarthritis symptoms, including pain, stiffness, and swelling.

Relief of rheumatoid arthritis symptoms.

Treatment of painful menstrual periods.






**




Yeah..

Dah sampai masa untuk aku berbuat sesuatu dengan sakit kepala aku ini.Aku memang jarang mengambil ubat.Dan ubat yang aku ambil ni adalah untuk medical purpose only.Bukan untuk jadi seperti MJ atau HeathLegder...

Minggu depan aku ingin membuat medical check up.Kawan aku kata mungkin aku ada migrain atau depression(dengan kata lainnya stress yang melampau..)..

Mungkin or mungkin tidak...Kita tengok resultnya..OK??

Sunday, July 12, 2009

.: As People...

"As people, we all take the time to figure out what our hearts need..."

"Sometimes with a little temptation and desire for the unknown, having something we don’t need can become more appealing..."





# Taken from boymeetslove.com.

Friday, July 10, 2009

Entri Kosong 5

Forgotten faces.
Lost in yesterdays realm.
Drained with confusion.
Where did it all go?
Look into the past, look into their faces.
Never, the thought of being time fucked.
But now they're all gone and all that's left is this blank faced picture.
Ninety percent, nothing was done, nothing accomplished,
coasting through life didn't seize the day.
No one ever realized that they're already dead.
By the time you realize, you'll be dead too.
Without another chance to save the world,
these things they're gone, your gone, forgotten.
Now your face in my picture frame. It's gone, forever.
Right before my very eyes.
And just when I thought I made light of things.
It slips away, into darkness.
My life passes now I see.
Just what this world does hold for me.
It's getting hard, harder to breathe.
Am I out of time is that what this means?
Well that's what it means.
That's what it means, you and me try to breathe.
Now you. Realize.
Your life, flies by.
Now I. Realize.
My life, I die.



*Taken from Avenged Sevenfold's Forgotten Faces

Tuesday, July 7, 2009

Hujung mggu yang sangat panjang.


Ermmmmm.....





**





Apapun tahniah kepada incik Alan dan juga cik Intan kerana telah selamat di ijab kabulkan pada 4 Julai 2009.Semoga berkekalan hingga akhir hayat...





**





Tahun ini saja aku sudah 2 kali duduk di sisi kawan aku yg menikah.Yang pertama sebagai saksi dan yang baru lepas ini sebagai pengapit.Ya,tuan-tuan...Sebagai pengapit tau....

Aku pun bukan lah nak sangat cuma kawan incik Alan ni ada hal lain.Kira macam pengapit segera lah ni.Pergh..Menggigil juga lah..

Dan yang paling best masa majlis bersanding adalah hotchicks nya.Memang superb.Rambang mata siot....

Dan kepada awek baju hijau tiub putih tu,aku ni bukan lah orang yang suka perasan.So kalau kau nak berkenalan dengan aku.Kena bagi petunjuk yang lebih,bukan just pandang + senyum + main rambut depan aku.


Aku ni b*ng*p sikit kalau benda-benda macam ni.....



p/s : Man Cina,sori la.Aku dapat pakai Lacoste tu dulu la.Jangan Marah...

Wednesday, July 1, 2009

.: Kepala Kuat

Circling your head,
Contemplating everything you ever said
Now I see the truth, I got doubt
A different motive in your eyes and now I’m out
See you later
I see your fantasy, you want to make it a reality paved in gold
See inside, inside of our heads
Well now that’s over
I see your motives inside, decisions to hide
(Fuck!)
Back off I’ll take you on
Headstrong to take on anyone
I know that you are wrong
Headstrong we’re headstrong
Back off I’ll take you on
Headstrong to take on anyone
I know that you are wrong and this is not where you belong
I can’t give everything away
I won’t give everything away
Conclusions manifest, your first impressions got to be your very best
I see you’re full of shit, and that’s alright
That’s how you play, I guess you’ll get through every night
Well now that’s over
I see your fantasy, you want to make it a reality paved in gold
See inside, inside of our heads (yeah)
Well now that’s over
I see your motives inside, decisions to hide
I know, I know all about your motives inside, and your decision to hide






* Taken from Headstrong by Trapt.





p/s : Sorry,the tittle are just for fun..

Friday, June 26, 2009

.: If You Could see Into My Soul part 2

You were everything I wanted
You were everything a girl could be
Then you left me brokenhearted
Now you don't mean a thing to me
Thought that everything was perfect (perfect)
Isn't that how it's supposed to be?
Thought you thought that I was worth it
Now I think a little differently
All I wanted was your
Love love love love love love
Hate is a strong word
But I really, really, really don't like you
Now that it's over
I don't even know what I liked about you
Brought you around and you just brought me down
Hate is a strong word
But I really, really, really don't like you
I really don't like you


.: taken from Plain White T's,Hate (I Really Don't Like You)....






**




To all viewer.Sorry because it almost a week i feel like hell.Hope next week i'll be better.....

.: If You Could See Into My Soul

Betrayed by the one you trusted....

is the the most painfull thing...

yet...

someday you will...

taste.

How hurt the betrayed will be....

Thursday, June 25, 2009

Truth Hurt..~

Knowing the truth is hurt.It make me feel like hopeless and desperate....





But...





Atleast i've found the truth behind all of the things i've been through.The emptyness,the pain,the sorrow...




And now...




I feel pity to her.Because she try so hard searching for "the true happiness".Gosh..hope she found her happiness with him...





As me...




Living the live as it been before.Before my capter of love been created.Before all of those day mising and hugging.Before everything...



The life of ordinary man called Naqib Miller....

Thursday, June 18, 2009

Entri Kosong 4

Sungguh indah hidup ini kalau kita buat sesuatu yang kita suka untuk menyara diri...



Jadi surfer ke,jadi pelukis,penyanyi,jual kacang putih ke...janji kita suka apa yang kita buat.Dan boleh buat kita senyum...

Seumur hidup aku cuma ada beberapa perkara yang aku suka tapi rasa nya susah nak buat duit.Antaranya jadi pomen motorsikal.Syok wooo.layan overhaule(dulu aku panggil obohol..).Buka sana,buka sini.Tapi datang sengal nya time pasang balik tertinggal satu skru.Memang syahdu nak buka balik.....Ya.semua tu dah jadi kenangan.Sekarang nih aku nak tukar tiub motor pun pergi kedai.Dewa malas dah makin besau....

Aku juga suka muzik.Tapi sayang sebab aku tak dianugerahkan bakat memain alat muzik.Yang aku tahu main clarinet(Yang macam pau daging tu.... )...Sebab tu agak mustahil untuk aku jadi pemuzik....


Komputer....Sebab suka dengan benda alah ni lah aku pergi amik sijil programming dulu.(satu lagi sebab kena api-apikan dengan si-Komeng..)Best..belajar semua tentang PC nih.Dari setup,networking,software,coding.Sayang...semua tu aku sudah tak guna dalam kerja aku.(cuma coding je.kadang-kadang nak tukar layout page-page sosial nih... )






**





Realiti memang berbeza dari apa yang kita impikan.Semua impian memang indah-indah belaka.Jadi kaya,pendidikan tinggi,cinta,kahwin,anak.Macam-macam...Tapi tak semua apa yang kita nak kita akan dapat.Setiap keputusan di waktu muda mempengaruhi masa depan kita...

Memang aku berharap aku dapat buat sesuatu yang aku suka untuk menyara hidup.Boleh buat aku tersenyum setiap pagi memikirkan apa yang aku nak buat setiap hari....

Tapi dalam masa sekarang banyak benda yang buat aku berfikir.Apa yang sebenarnya aku suka.Yang boleh buat aku tersenyum.Nak jual perempuan nanti kena tangkap...Dadah lagi lah,siap kena gantung lagi...



Mungkin betul apa yang kawan aku cakap.Tuhan ada perancangan untuk setiap hamba-Nya.Kita cuma perlu berusaha dan tawakkal.Dan Dia akan menunjukkan jalan...



Dan aku masih berusaha untuk itu.....

Tuesday, June 9, 2009

S.O.S





Aku tengah tak ada idea nak menulis.Isi ada,tapi nak bina ayat macam masa kat sekolah rendah.Tulis,padam,tulis,padam...

Start membaca blog si Reverie.Best,banyak isi.Hampir sama dengan Akukopi dan juga electricpopia.(haish,bila lah aku boleh menulis macam dieorang nih...)





**



Badan masih sengal-sengal.ini semua pasal "Unplanned Trip" si Man Cina tu lah.Lagipun memang dah lama tak mandi laut.Penat seh...


Port Dickson memang best.Sudah lama aku tak pergi ke sana,memang berubah gila lah...Nasib baik lah memang power kete si Man Cina nih.Bantai pergi P.D dengan 4 orang penumpang.Memang sakit.Lagi-lagi Sakir-Dah....(Kir,potong lah kaki kau,sape suruh kau tinggi sangat...)



       .: Gambar kereta kancil 660 standardbadaklaju80km milik Man Cina....





Wednesday, June 3, 2009

Antara Dua Darjat..~

+ Kenapa kau buat peraturan yang kau sendiri tak boleh ikut?


+ Kenapa perlu membezakan antara pangkat sedangkan kau juga manusia?


+ Kenapa kau mahu orang hormat kau sedangkan kau menghina orang lain?



Kerna pangkat??

Apa yang ada dengan pangkat?hanya sesuatu yang membezakan tangga gaji seseorang.Yang membezakan tempat duduk kau dan aku..

Tapi kita sama.Manusia yang masih hidup kerna diberikan nyawa oleh tuhan.Dan dikurniakan rezeki....

Tak perlu lah sangat untuk kau membangga diri.Ingatlah,hidup ini umpama roda.Dan bila kau jatuh,ramai yang ingin memijak kau...

Sunday, May 31, 2009

Panorama Hidup 1..~









Aktiviti melarikan diri dari 'rewang' kat kenduri kahwin rumah sepupu aku.Hehehe...sorry la bro...

Dan semalam 'kami' terserempak dengan ramai kenalan..

Cish!!..kantoi siot...



p/s : sori la bro,aku ade date la.tak kan nak ajak ko kot.Ape barang....

Friday, May 29, 2009

Jangan Dikenang Lagi...~




Hari-hari yang suram untuk pengikut "Syaitan Merah"...

Wednesday, May 27, 2009

Entri Kosong 3..~

Kadang-kadang kita aku tak paham kenapa hidup aku menjadi semakin bosan.Lebih-lebih lagi bab kerja.Arghhhh....Entah la.Mungkin memang nasib orang makan gaji kot.Jadi kuli batak...

Aku cuba nak jadi macam ibu aku.Hidup dengan senyuman.Walaupun betapa tinggi ombak dan badai masalah melanda,dia tetap tersenyum..




**



2-3 kerja yang aku apply tiada balasan.Agak stress,tapi mungkin tak ada rezeki aku kira.Tak apa.Cuba lagi...




**




Errr...dapat info terbaru.Dari blog yang aku baru temui.Sila click sini.

Hahaha..macam siot ja entri dia nih.Walaupun tak sempat nak baca semua..



p/s : sesiapa yang ada kaki kat Balai trafik sila hubungi aku.Aku nak bayar saman...

Monday, May 25, 2009

Untuk Peminat Chelsea,Liverpool & Arsenal...~





Hahahaha.eat that man...

Semalam berakhirya EPL secara rasminya.3 pasukan telah tersingkir ke Divisyen 1.Hull city,West Bromwith Albion dan juga pasukan yang pernah aku sokong,Newcastle United...

Tapi yang paling penting Mu still juara.Tiada tolok bandingan.Hahahaha....

Lepas ni Mu akan pulun Champion League pula.Untuk Barcelona,kiranya tunggu saja untuk kena dengan MU ni....


Glory-glory Manchester United.Ooooooo...(menyanyi dengan gembira sambil ber'shuffle'..)

Wednesday, May 20, 2009

Cinta Itu Ketawa Dan Airmata..~

Semalam sampai saja aku kat rumah ibu kata ada surat untuk aku.Aku pun tengok lah sambil makan nasi(lapo beb,ibu masak lauk sedap pulak tu....)Nampak macam jemputan kenduri kahwin...

Dan...

Memang benar sangkaan aku.Cuma,ia datang dari seseorang yang aku tak sangka.Seorang perempuan,yang aku pernah panggil 'sayang' lama dahulu.Aku terkedu...Makanan dalam pinggan tu terus aku tak jamah...


Aku termenung....


Otak aku tiba-tiba teringat saat-saat indah dahulu.Dan aku rasa cukup singkat masa berlalu.Dia mahu membina masjid dengan jejaka pilihan nya.Mungkin sudah sampai seru rasanya..

Aku rasa tak puas hati.Aku terus menelefon tuan punya badan...

"Betul ke awak nak kahwin?".

"Yup,betul...Kenape?"

"Owh.saje nak confirmkan...Bakal pengantin orang mane?."

"Orang Kuala Selangor.Umur 29 tahun.."

"Dah lame kenal??."

"Tak lama sangat,maybe setahun kot..."..

Aku senyap...

"Datang la nanti..".dia bersuara..

"Rasanya tak kot..."...

"Eh,knpe?.".

"Nanti kalau datang jadi sakit.Tengok awak bersanding dengan orang lain..".

Dia senyap...

" 'We' was a history.Just forget me.Sure you will find some one better..".dia kata..

"i know that.But,for me just we had so much memory together.And you know what.i still love you.Either we are togther or not....."

"Please...Don't say that...For me.We trought.I'll hope you will find someone better.That understand you.And please....Don't dissappoint anyone...".

"Ok,wish you gudluck with your married.Hope you live happily with him..."






**





"Don't dissappoint anyone"..

Kata-kata yang cukup menusuk kalbu aku...

I know i'm not a good boyfriend.And everything problem we had are from me...

For sure...


But my love are real...

That...

For sure too...







p/s : tajuk diambil dari lagu kumpulan Lestari.Band rock kapak 80'an.(lagu karaoke Jum KP..)

Tuesday, May 19, 2009

Takpe Lah Makcik..Dah Nasib....

Aku ini bukan lah dikategorikan sebagai hensem tapi orang kata sedap mata memandang lah.Tapi orang yang tak kenal aku mesti akan cakap aku ni macam mat pit.Bukan sebab aku ni kurus(eh,dulu memang aku kurus pe..)tapi sebab mata aku.Orang kata mata stim,mata kuyu...


Dulu semasa aku kerja kat Giant Shah Alam,selalu aku kena tegur.Customer semua cakap aku muka mengantuk lah,tak cukup tido lah.Tapi yang aku hangin satu badan ada juga yang tegur cakap aku ni tak mandi.Ingat Ibu aku tak mampu bayar bil air ke.Apa la...


Ada sekali tu aku masuk shift aku(walaupun aku ni selalu tukat shift ikut suka nenek aku..)dengan semangat yang maha tinggi.Sampai kat kaunter aku relax la kejap.Tiba-tiba ada makcik tu datang kat kaunter aku.Dia tegur aku...


"Ish-ish.Penat keje ye nak,mengantuk ye...pergi la rehat dulu"....

Aku tanya la balik."Eh,tak la makcik.Saya baru masuk keje ni...Kenapa makcik cakap camtu?".

"Tengok mata anak ni kuyu je.Macam mengantuk....".

"Errr...memang mata saya macam ni la makcik.Dari dulu dah cmni..".

"Owh...Yeke??makcik tak tau pulak.."..



Sedih aku.Terus aku g\pergi tandas basuh muka aku.Tapi lepas tu aku tanya kat member aku.Ada kelainan tak.Dia kata sama je.Ish-ish....


Ermmmm...Takpe lah makcik,Dah nasib badan.Kuyu pun kuyu lah..


Janji rock...

Saturday, May 16, 2009

Hari Ini Dalam Ke'Suwey'an..~


*Gambar ihsan dari blog Hati Suka


Gambar ini ditujukan untuk bos-bos aku yang paling 'memahami' pekerja mereka.Mereka memang bos yang paling 'baik'.Patut diberikan anugerah...

Macam sial....

&%^$^&*)((*%%%E#@#%^%$&*($@#@##%%*&*)!!!!!!!!!



p/s : Ini adalah carutan tahap dewa.Sesiapa yang tak paham di minta hubungi aku...

Thursday, May 14, 2009

Entri Hari Ibu...

"Pergi lah apply kat MAIS,mana lah tau boleh dapt kerja tu.."
Kakak aku berbunyi...

"Entah.Cakap gaji tak cukup.Try la..."
kata ibu...

"Tak nak la.Kang kena pakai serban.Kawan kata time interview kena azan ngan mengaji.."
Aku membalas..

"Eh,bagus lah tu.Ilang sikit setan-setan dalam kepala ko tu..."
Ibu mulakan hujah-hujah pedasnya..

Ok.Stop...


"ok-ok...Nanti aku isi borang tu.."
kata aku.Tak sanggup aku dengar hujah pedasnya.Confirm cair taik telinga aku...





Memang lah aku agak kecewa sebab tak dapat kerja runner tu.Tapi untuk aku apply kerja kat Mais.Ohh..Tidak.....Ini kalau aku dapat interview ni.Mahu aku jadi ustaz.Bukan lah aku ni memilih kerja tapi kerja kat Mais.Majlis Agama Islam Selangor tuuuuu...

Masuk office dia pun agaknya aku dah panas.Inikan pula kerja kat situ..

Tapi akhirnya aku isi juga form tu.Ibu siap minta surat sokongan lagi.Ibu yang minta.Berkat tu.....

Harap-harap tak dapa kerja tu.Bukan aku nak sangat pun..

Saja jaga hati ibu.



Selamat Hari Ibu....Hehehehe....





p/s : Entri yang lambat di post.Tahap dewa kemalasan dan dewa beku otak sedang melanda..

Friday, May 8, 2009

Ini Bukan Cobaan,Ini Betul-Betul....~

3-4 hari ini aku tengok semua sibuk cakap pasal bola.Pasal Champion League lah...

Terus terang aku cakap aku ni memang tak main bola sepak.tapi aku minat tengok bola sepak kat televisyen atau di stadium.(mungkin sebab tulang aku sudah reput..)


Aku baca entri pasal bola kat blog.Memang best,macam-macam ada.Tapi apa pun,tahniah kepada Manchester United dan juga Barcelona sebab berjaya masuk final.

Orang kata MU lawan Arsenal macam lawan pasukan divisyen 2.Orang kata Chelsea yang sepatutnya menang,bukan Barcelona.Macam-macam orang kata.Hahaha....Tapi,sebenarnya semua itu bergantung pada nasib.Sehebat tahap dewa mana pun sebuah pasukan itu,tanpa nasib mereka tak boleh menang juga.Itu aku punya persepsi lah.....



Dan...

Final Champion League ini bakal menemukan 2 pasukan terbaik liga Eropah...


Manchester "The Red Devil" United lawan Barcelona "The Catalan" FC.Siapakah yang akan menjadi juara...


Eh,mesti lah Manchester United.Aku sokong dieorang ape.Hahaha....




p/s : simpati kepada peminat Chelsea.Tak pe,tahun depan ada lagi.(Untuk peminat Liverpool.Tak payah nak berangan.EPL confirm MU punye...Hahahah,Bodoh punye Linkinpark.)

Thursday, April 30, 2009

Tipah Tertipu...






Siapa dah tengok filem Bohsia??Sila angkat tangan...

Sesiapa yang dah tengok.Apa perasaan anda?
Teruja,rasa best,gembira atau tertipu.Hahaha.....

Cerita ni memang best....

Best kepala hotak hang.Best sampaikan 15 minit pertama aku boleh berborak dengan member aku.Cish...Bukan lah aku tak support filem tempatan.Tapi aku dah berusaha...

Serius,memang tak best.Dengan slang-slang yang aku rasa macam s*al juga.Dengan gaya-gaya rempit yang dibuat-buat.Semua lah...(kecuali bab rogol.ok gak tu.hahaha..)

Yang best nya adalah bila mana dia orang paparkan dekat tv scene-scene yang syok.Marketing strategi orang kata.Akhirnya kena maki ramai-ramai...



Nasib baik la semalam harga tiket cuma rm6.hehehehe....

Adoi...

"Terlampau banyak cakap adalah untuk orang bodoh.Orang bijak hanya bersabar dan bercakap bila perlu..".Dipetik dari kata-kata Dr.Fadhilah Kamsah...




Pergh...



Bisa...Menusuk kalbu...

Aku ni bukan lah di kategorikan sebagai peramah tapi selalu juga kawan-kawan aku sound aku.Minta jangan cakap...

Bila aku dengar kata-kata Dr.Fadhilah Kamsah baru aku sedar.Sebab aku kadang-kadang akan merapu bila kepala otak aku ni dah panas.Lagi-lagi dengan En.Orang Tua Bergaya.5 jam bercakap tanpa arah tuju,merepek,merapu,meraban pun jadi....

Ermm...

Mungkin sudah masa aku berubah.Aku akan bercakap bile perlu saja.Err...Boleh ke?Hamtam saja la labu....

Wednesday, April 29, 2009

Same As Arson...~

Tajuk yang tiada kena mengena.Hahaha...







Aku sudah tiada apa yang nak ditulis mengenai emosi aku.Kerana apa yang aku nak tulis semua ada disini..(click sini)

Mungkin pengalaman kami sama.Itu aku sendiri pun tak tahu..

Cuma apa yang aku tahu,setiap inci penulisan beliau sepadan dengan apa yang aku lalui...







Ermmm...






Aku agak gembira kebelakangan ini.Tiada masalah yang serius.Cuma duit saja yang tidak pernah cukup...


Hahaha....


Biasa la.Kuli kecik je bro....

Friday, April 17, 2009

Entri Kosong 2..~

Hari ini emosi aku agak stabil.Tiada rasa serabut.Tiada rasa marah.Tiada rasa benci...

Satu perkembangan yang baik.Dan aku masih menunggu jawapan dari Jabatan Perangkaan mengenai permohonan kerja aku...

InsyaAllah kalau ada rezeki.Kerja aku akan beralih arah kepada kerja-kerja luar(mari kita jalan-jalan.hahaha...)

Wednesday, April 15, 2009

Ohh....

Semalam...

Aku di comment oleh kawan baik aku.Dia bertanya kenapa entri dalam blog aku ni sedih sangat.Aku sebenarnya tak ada jawapan untuk itu sebab semua yang aku tulis ini adalah ekpresi dan luahan perasaan aku.Dalam kehidupan sebenar....

**

Kepada Cik Farah..

Apa yang aku tulis semua ini adalah kehidupan aku.Yang sebenar...

Aku memerlukan satu medium untuk aku meluahkan segala-galanya.Walaupun aku mempunyai ramai kawan.Tapi mereka tetap manusia.Manusia yang tak sempurna seperti aku.Masih mempunyai masalah sendiri...

Aku tidak memerlukan simpati atau kasihan dari sesiapa,cuma kepada sesiapa yang membaca(kalau ada),baca lah untuk sekadar hiburan...

Kerana hidup aku ini tiada apa yang menarik...

Monday, April 13, 2009

Play The Life...

Yeah...

Itulah nasihat seorang kawan sebelum kami berpisah di kem PLKN..

Nasihat yang cukup memberangsangkan.Tapi itu sebelum aku kenal betapa perit liku-liku kehidupan.Sebelum aku tahu membelanjakan duit dari titik peluh aku.Sebelum aku tahu hidup tak akan selalu ceria....

Dan...

Sebelum aku kenal cinta..

Bukan niat aku untuk menulis tentang cinta.Tapi lebih kepada meluahkan perasaan yang aku sendiri tak paham...

**

Ibu aku pernah memarahi aku.Dia kata agakny kalau ayah masih hidup aku tidak begini.Mungkin aku masih belajar sekarang ini....Dan bukan kerana minat atau kepandaian aku.Tapi kerana terpaksa.Ya,ayah aku adalah antara orang yang aku paling geruni selain dari guru disiplin aku.(mungkin kau orang akan takut hanya dengan tengok muka ayah aku)..

Aku juga ada sedikit menyesal kerana perubahan diriku waktu itu.Selepas ayah meninggal dunia.Sedikit sebanyak aku terpengaruh dengan dunia luar kerana nasihat ibu 'kureng' mengengat bagi aku...

**

Cukup lah tentang masa lampau...

Aku sekarang tak pasti apa yang aku nak dalam hidup ini...

"Kau ni taktau ape yang ko bosan.Tu yang ko asyik mengeluh,tak tau nak wat ape,cepat bosan..."

Mungkin betul apa yang dia kata.Hidup tanpa duit mungkin menyusahkan.Tapi hidup tanpa arah tujuan dan matlamat lagi menyakitkan...

**

Aku amat memerlukan arah.Arah tujuan untuk aku terus kehadapan.Memang bunyi amat hipokrit tapi aku tengah mencuba untuk lebih mendekatkan diri kepada Allah.Sembahyang,doa,Al-Quran...

Friday, April 10, 2009

Entri Kosong..~

Damn...


Those feeling comes again.Thought that i've throw it up far away....


Arghhh...



What the F*ck....



Feell so....



Lonely


Lost


Useless

Depress






God,please help me....

Please...

Thursday, April 9, 2009

Sunday Morning....~

Hujan...

Rahmat dari tuhan..

Tapi kalau dah 2 jam tersadai dekat kedai makan sebab hujan.Ini lah Hasilnya....

Marvellous.Hampir nak bersawang jadinya..














Ishh.Kesian...

Kalau lah aku naik kereta masa tu.Mesti aku dah tido kat umah.(padan muke aku.padan muke korang juga.hahaha.......)..

Friday, April 3, 2009

Betul ker??

Ini adalah entri yg ke-61 aku...

Perghh.Betul ke?
Aku pun macam tak percaya aku sudah menulis 60 entri.Macam bukan aku.Hahaha...

Walau pun kebanyakan entri dalam blog ini menjurus kepada perasaan dan persekitaran aku,aku tetap berbangga ada juga yang sudi singgah dan membaca entri tanpa isi aku ini.(orang jawa kata...Sudi mampir.Eh,bukan mak lampir.MAMPIR = singgah.Hehehe..)

Banyak influence aku datang dari blogger-blogger yang "terkenal" seperti En.Dammit,Mr.Adha,SueAnnJoe,Fyn,En.Melayu Minimalis dan ramai lagi.(entah dieorang kenal @ perasan aku ke tak.Itu aku tak tahu)


Terima kasih kepada semua....

Have a nice day from BoBo D'Jibbs Richards

.: The Lust